Într-adevăr, la vârf se trăiește periculos; coincidențele potopesc guvernul. Supermen să fii și nu stii cum să ieși din ele! E suficient să te uiți la agenda celor doi șefi de partid din coaliție, ca să intri în fibrilație.
Să-l luăm pe Călin. File de poveste. Tocmai când să se ducă și el prin Europa, la Congresul suratelor ALDE, primește o lovitură sub centură de la DNA. Ce să facă, renunță la călătorie. După o altă renunțare de care se ținuse scai. La cea cea de a-și ajuta camaradul printr-o ordonanță care să redea virginitatea pierdută în lupta politicianul român cu „statul paralel”. De-ar fi dat din cap la propunerea lui Liviu, ar fi fost scutit și el de dezagrementele care-l așteaptă în Senat. Sigur, nu are multe emoții cu privire la rezultatul votului privind cererea DNA de a fi dat pe mâna procurorilor, dar totuși…
Nici Liviu nu scapă de blestemul coincidențelor. Tocmai ce a obținut resetarea procesului de la Înalta Curte. Speranța ca, luat de la capăt, epilogul judecării să exceadă calendarul alegerilor prezidențiale. Odată ales, nu va sta la mila altora; își va putea da mult dorita amnistie. Dar să nu zici niciodată hop până nu te vezi cu sacii în căruță!
Fascinată de geniala mișcare de șah-mat făcută de Tudorel în partida sa cu Justiția, majoritatea a visat în front, dând liber Opoziției să treacă prin Cameră un proiect de lege care obligă guvernul să construiască autostrada Iași-Târgu Mureș în patru ani. Deși Viorica Dăncilă, la cererea lui Liviu, pe motiv că n-avem banii necesari, avizase negativ proiectul de lege. Atât a așteptat Corina Crețu. Hop și ea cu coincidența: „Reiterez disponibilitatea mea și a serviciilor DG REGIO de a finanța prin fonduri europene studiul de fezabilitate și etapizarea construcției autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanțare din Fondurile structurale și de investiții europene, având în vedere faptul că face parte din rețeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată și în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităților române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene”.
Oare cine mai guvernează țara, tocmai acum, când guvernul a câștigat lupta cu Justiția? Nu e singura dilemă. O alta o agravează. Ce vor cere senatorii săi în ziua votului privind ridicarea imunității tovarășului de guvernare. Vor zice da sau da, dar…